My new book „Краткият път от диетите до анонимните лакомници“

Какво ще научите от книгата?

Реално, създателите на различни видове диети ви мамят несъзнателно, като дори са убедени, че ви помагат. Причината е, че потребителите на този продукт не знаят какво да питат. Има много хранителни тактики (в книгата са изброени някои), които ще ви помогнат да регулирате теглото си, докато продължава диетата. Тоест, вие получавате това за каквото сте си платили, ако просто сте искали да си намалите теглото за кратко. Само че не към това трябва да се стремите. Дори единствено леко да промените целта си (чрез искането, освен да отслабнете, и да останете слаби след края на диетата до края на живота си), мисията става напълно различна и неизпълнима за продавачите на диети. Може допълнително да конкретизирате искането си и със следните въпроси:

краткия

Гарантирате ли ми, че след края на диетата, ако съм отслабнал/а, при връщането към обичайния ми начин на живот и хранене няма да си възстановя килограмите?

Колко време ще остана слаб/а след диетата, независимо от начина ми на живот? Един месец, година, 5 години? Ще ми върнете ли парите, ако си възстановя теглото и дори кача допълнително?

Ако ви отговорят, че тези неща зависят от вас и начина ви на живот и те са си свършили тяхната работа, то тогава просто плащате за илюзии. Ако не ви учат на нищо, използваемо в бъдеще, и резултатите си зависят главно от вас, защо трябва да плащате на някой за подобно откровение? Ето, аз ви го казвам напълно безплатно. Дори няма нужда да си купувате книгата ми, за да го разберете. Ако си платите на някой да ви контролира за кратък период от време (независимо дали става дума за спорт или хранене), успешните промени, постигнати в резултат на това, няма как да се съхранят, когато след края на експеримента се върнете към застоялия си начин на живот и непълноценно хранене. Освен ако… Освен ако не става дума за ключови навици. Но диетолозите не се занимават с тях. Те дори не знаят за тяхното съществуване. А ключовите навици са от изключителна помощ при промяната на всички останали навици.

Вие можете да се справите с килограмите и да подобрите храненето си напълно безплатно, но няма да се справите сами- ще ви трябва емоционална и поведенческа подкрепа. Представените изследвания показват защо. Информацията от книгата също ще ви помогне да си спестите огромните разходи по  покупките на ненужни диети и книги за тях. Ще ви стане ясно защо е важно кога и как се употребяват хранителните режими. Ще разберете и защо пробването на различни диети всъщност е сериозен проблем, а не е като меренето на обувки в магазина- докато намерите най-подходящите. Изпробването на неподходящи диети само влошава проблема и за това си има логична причина, свързана с познанието за това как функционира нашето тяло. Основната полза от книгата е, че ще ви покаже как да променяте въпросите, за да увеличите ползите и да постигнете желаното. Ако искате да отслабнете за кратко, авторът може, но няма да ви помогне. Защото подобна заигравка възстановява на по-късен етап различни по-лоши мазнини (т.нар. висцерални мазнини) и освен че е неетично, подобен бизнес изобщо не би трябвало да съществува, но неговите 98% неуспешния резултати го самоподхранват (неуспехите водят до нови участия на клиентите). Но ако искате да разберете защо не успявате да останете слаби и какво да направите, за да промените това- тук вече авторът може да бъде полезен. Ако искате да научите как се формират и променят навиците – също може да помогне.

Ако искате да разберете как ви манипулират производителите на храни и как да отвърнете на удара, като бъдете знаещи потребители, отговорни за промяната, въпреки че вината за причините абсолютно не е ваша, тази книга може да стартира процеса.

В книгата са разгледани множество въпроси, някои от които са:

Какви са нашите хранителни и здравословни интереси и защо не ги защитаваме?

Каква е връзката на затлъстяването със захарта, солта, генетиката, средата, неравенството в доходите, маркетинговите манипулации на децата, хроничния стрес, гладуването, ПМС, бактериите, пестеливия фенотип, видовото хранене и хигиената на храносмилателния тракт?

Може ли да се пристрастим към вредната храна и да развием зависимост подобна на наркотичната?

Защо в повечето случаи не носим вина за наднорменото си тегло, но отговорността за здравословната промяна е изцяло наша?

Защо ако се научим как да променяме навиците си, това ще доведе до съществени промени не само в теглото ни, но и в много други аспекти на нашето ежедневие?

Книгата се концентрира върху изследването на истинския проблем, свързан с диетите и методите за неговото решаване, защото основният въпрос не е „Как да отслабнем?“, както се опитват да ни го представят повечето професионални диетолози, а е „Как да не напълняваме?“.

Разгледани са и няколко десетки ефективни диети (с които може да се отслабне), но трябва да е ясно, че без промяна на хранителните и двигателните навици, те няма как да са успешни в дългосрочен план. Най-важната част от книгата се занимава именно с навиците: тяхното изграждане, структура и начините за промяната им, които ще ви помогнат да задържите постигнатите резултати. Диетите, затлъстяването и храненето са основни герои в книгата, но основният акцент е върху промяната на навиците.

Третата част на книгата ще ви осигури основни знания за навиците, които ще ви помогнат да реализирате съществени промени в личния и професионалния си живот и да направите първи стъпки в посока на несбъднатите си мечти: независимо дали са свързани със започването на самостоятелен бизнес, постигане на финансова независимост, написване на авторска творба, работа като консултант или оратор, страст към пътешествията или просто желание да полетите.

Цената на книгата е 12лв (включително доставката) при предоставен адрес и изпращане с Български пощи- при тази опция е необходимо предварително плащане чрез Еконт (таксата е стотинки) или чрез Пейпал (при този вариант отбележете 6 евро в отделението за сумата). При доставка до офис на Еконт цената е 14лв (с  доставката)- толкова се продава и по книжарниците.

Ако желаете да поръчате книгата, като платите чрез paypal, можете да го направите на следния линк: http://paypal.me/VVutov/

 

споделяне във facebook