Метеопати или болки при промяна на времето

Предполагам всички сте попадали на хора (или самите вие сте), които усещат болка или някакво неприятно чувство в мястото на старо счупване, обикновено на крака, при промяна на времето. И вместо това да се възприема като повик за движение от страна на тялото (каквото всъщност е), то наблюдаваме илюзията, че става дума за някакви свръхспособности и умения да се познава времето, за нещо, което отличава дадения човек от останалите обикновени хора. И наистина е така, но не точно по този начин. Разликата е единствено в слабостта на тяхната мускулатура, в резултат на дългогодишния мързел и бездействие. Така наречените метеопати имат обща мускулна недостатъчност, което повлиява движението на кръвта по микросъдовете (капилярите) при изменение на атмосферното налягане. Тъй като в мускулите преминават всички съдове и нерви, то обездвижването или лошата мускулна работа влияят на кръвообращението, в това число и при повишаване и понижаване на атмосферното налягане (което става при промяна на времето). А ако някога е имало травми, оставили белези и сраствания, то те засилват метеопатичните бележки, тъй като при смяна на атмосферното налягане белезите трудно пропускат кръв по съдовете, преминаващи в тях.

Надявам се вече е станало ясно, че всъщност метеопатите не познават, че времето ще се влоши, а просто усещат, че то се променя. И ако сте си чупили крайник и нямате никакви подобни усещания, може само да се радвате.

Има един много важен съвет за всички метеопати. При лошо време не се излежавайте, хвалейки се с уникалните си пророчески способности, а изпълнявайте поне най-простите гимнастически упражнения (в леглото или на пода, ако не ви се излиза), раздвижвайки ставите. За да съдействат за засилването на кръвотока и лимфотока и да не застоява кръвта, мускулите трябва да бъдат включени на работен режим. Нужно е движение и болките и гадателските ви способности ще изчезнат. Стига да искате, разбира се!

бутон за социални мрежи