Какво е положителното в липсата на бърз ефект при здравословните продукти като хранителни добавки

Когато ми представяха продуктите на Флавон едно от нещата, които ми казаха беше, че при първоначалния прием на само една лъжичка от Флавон актив, няколко души почувствали забележим прилив на енергия скоро след това (1 до 2 часа по-късно). Тъй като такъв ефект не се наблюдава при натуралните продукти, особено ако не са употребявани продължително време (поне няколко седмици), а само ако са добавени някакви стимулиращи, обикновено синтетични, елементи, реших да направя съответните експерименти. Една от естествените храни, които подпомагат енергийния ни разход, е чията, но и тя не осигурява някаква експлозия от енергия, а я освобождава бавно и при мен се изразява в това, че ако не съм се хранил изобщо, изяждането на една чаша семена от чия (предварително накиснати във вода) с мед ми осигурява достатъчно енергия за едно продължително плуване в морето, тоест отдалечава фазата на изтощението, по друг начин казано. За да се получи осезаем енергиен прилив след еднократно приемане на даден продукт, това би означавало, че в него присъстват някакви вещества с анаболен ефект. Това може да се установи най-лесно при спортисти, които са свикнали с определени здравословни хранителни режими и умеят да „слушат“ тялото си. Работната ми хипотеза беше, че след еднократно приемане на една лъжичка от продукта Флавон актив спортистите ще почувстват осезаем прилив на енергия. Нито една от няколкото експериментални малки групи в различни градове не докладва за подобен ефект при еднократна консумация на една доза от около 6 гр. три дни подред и хипотезата беше отхвърлена. Което всъщност е положителна новина, тъй като показва, че продуктът съдържа естествени съставки без анаболни добавки и най-вероятно при първите опитали го се е наблюдавал плацебо ефект. Това не означава, че хората, които твърдят, че са усетили прилив на енергия лъжат или се самозаблуждават, а показва реалната сила на плацебото или че съответният човек изобщо не се е хранил достатъчно кечествено, имунната му система не е работела ефективно и е бил подложен на сериозен професионален стрес или лични проблеми, при което дори една малка доза от истински концентрирани хранителни вещества би довела до бърз и осезаем прилив на физическа или мисловна енергия.

При спортуващите хора енергията от истинските растителни продукти просто се освобождава бавно и неусетно и именно затова е изключително важна.

Да обобщим накратко изводите от използването на Флавон актив:

Може да почувствате бърз прилив на енергия, а може и да не усетите нищо подобно, особено ако сте спортисти и имате положителни хранителни навици. Причините за това могат да са най-различни, но основната е, че ние сме различни хора с различен начин на живот. Ако очаквате подобен ефект от хранителна добавка, сте на грешното място. По-точна информация можете да получите от спринтьорите и състезателите от други спортове, при които е нужна експлозивна сила. Както и от най-новите изследвания с кръвния допинг. Като цяло подобен ефект няма отношение към качеството на продукта на Флавон, освен че неговата липса е непряко доказателство за липсата на химически стимуланти и добавки.

Ако въпросът е: „Върши ли някаква работа?“ Отговорът е: „Върши, но и вие трябва да свършите своята, като се пораздвижите физически или мисловно. Флавон актив ще ви подкрепи в усилията, но няма да ги замени. Защото той не е вълшебно хапче за еднократна употреба, а хранителна добавка, която може да осигурява ценни хранителни вещества и флаваноиди чрез ежедневната доза плодове и зеленчуци от Флавон, и то за продължителен период от време.“

сподели ме