Дребните измами на големите вериги

Веригата Карфур продължава упорито да мами с промоции, така че не позволявайте да ви подвеждат. Продукти в промоция на касата се таксуват на своята редовна цена- лични впечатления имам от подобни измами с шоколадови изделия и натурални сокове. Използват се две тактики:

1. При едната просто е написано, че продуктът се продава с намаление и ако някой забележи, че не е таксувано намалението, му се обяснява, че всъщност промоцията вече е изтекла. Дори това да е вярно, това е проблем на веригата, а не на потребителя- щом никой не е махнал промоционалната реклама, купувачът има право да купи стоката с обявеното намаление. Хората не четат мисли! Но така или иначе, повечето хора дори не забелязват, че са измамени, защото изобщо не очакват подобни дребни интрижки и не си проверяват касовите бележки.

2. При втората тактика на рекламата дори е написана датата, когато изтича промоцията, тоест черно на бяло се вижда, че продуктът е в промоционален режим, но на касата това изобщо не бива отчитано. Това вече е съвсем откровена проява на наглост и дори няма опит за прикриване на измамата. Сами си правете изводи.

 

share button